Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

100



Χρησιμοποιώντας τους αριθμούς 1, 3, 5 και 7 από μία φορά και τις τέσσερις πράξεις (όχι απαραίτητα όλες), να σχηματίσετε τον αριθμό 100.

7 σχόλια:

  1. 5(3*7 -1)

    Πειράζει που χρησιμοποίησα 2 φορές πολλαπλασιασμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Αν αυτή είναι η σωστή απάντηση τότε η διατύπωση είναι λανθασμένη. Χρησιμοποίησες το 1 και το 3 ως ψηφία και όχι ως αριθμούς.

      Διαγραφή
    2. Να μας πει ο κ. καθηγητής.
      Αλλά νομίζω ότι η λέξη "χρησιμοποιώ" δεν αποκλείει το να θεωρήσεις τους αριθμούς ΚΑΙ ως ψηφία. Επίσης, η διατύπωση εν ξεκάθαρη ότι οι πράξεις πρέπει να είναι "από μια φορά" (γι'αυτόν εθεώρησα λάθος τη δική σου απάντηση).
      Εξάλλου, εν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλον. Για να πω την αμαρτίαν μου, εν η δική σου απάντηση που μου έδωσεν τη συγκεκριμένη έμπνευση.

      Διαγραφή
  3. Μιχάλη να μου επιτρέψεις να συμφωνήσω με την Γεωργία . Λέει Χρησιμοποιώντας τους αριθμούς 1, 3, 5 και 7 από μία φορά .
    Θα συμφωνήσω και με σένα στο ότι δεν είναι πολύ καλή η διατύπωση .
    Δοκιμάστε και το πιο κάτω με καλύτερη διατύπωση .
    Έχετε τους αριθμούς 1, 3, 4 και 6. Στόχος είναι να προκύψει ο αριθμός 24.
    Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε πράξη ( +, -, *, / ) μεταξύ των αριθμών και να τους χρησιμοποιήσετε μόνο μία φορά τον καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σόρρυ παιδιά μια χαρά ήταν η διατύπωση απλά εγώ δεν την εθκιάβασα προσεκτικά. Οπότε φυσικά η λύση της Γεωργίας εν μια χαρά

    Όσον για τη 2η που μας έβαλες, αφού "έσπασα" τζιαι εν την έβρισκα, έκαμα την "google" (έκλεψα δηλαδή) τζιαι ήβρα το εξής:

    6/(1-(3/4)) δηλαδή 6 διά έναν τέταρτον...

    Το μόνο θετικόν που έχω να πω για λλόου μου ήταν μια υποψία που είχα ότι έπρεπεν να χρησιμοποιήσω κλάσματα κάπως, αλλά εν έβρισκα πως.

    Cheers!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπολόγιζα να το δω το σαββατοκυρίακο, αλλά επρόλαβε με ο Woofis :-/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή