Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

"Άκου ανθρωπάκο"










5 σχόλια:

  1. Όταν θέλεις να ακούγεσαι μόνο εσύ, και αφαιρείς το δικαίωμα του λόγου, της έκφρασης και κάποτε της ζωής κάποιας ομάδας ανθρώπων τότε είσαι φασίστας. [πιστεύω]. Όταν θες να αφαιρέσεις τις φασιστικές φωνές, τι είσαι; Ο αντιφασίστας πώς διαφέρει από τον φασίστα; Ο ρατσιστής πώς διαφέρει από τον αντιρατσιστή; Πάντα είχα αυτό το ερώτημα.. επειδή βλέπω στους αντιφασίστες να συμπεριφέρονται φασιστικά σους φασιστές, και τους αντιρατσιστές ρατσιστικά στους ρατσιστές.. και μετά; Πότε σταματά όλο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Georgia
    Αυτό που λες με προβληματίζει πάρα πολύ . Πολλές φορές στην προσπάθεια μας να αποδείξουμε ότι είμαστε αντί…. Γινόμαστε χειρότεροι από αυτούς που κρίνουμε .
    Γενικά δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλλες αλλά από πλευράς φιλοσοφίας το «άκου ανθρωπάκο » δες το σαν κριτική στον τρόπο που λειτουργεί το είδος μας και όχι σαν κριτική σε μια μερίδα ανθρώπων στην οποία ανήκουν όλοι οι άλλοι .
    Πιστεύω ότι όλοι σε κάποιο βαθμό λειτουργούμε με φασιστικό τρόπο ή με τρόπους που κατακρίνουμε αλλά χρειάζεται καθημερινός αγώνας και αυτοκριτική για να αποβάλουμε τις αδυναμίες που κουβαλούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία παράγραφο. Καθημερινός αγώνας. Αυτό.

      Διαγραφή
  3. Μόλιες το εθκιάβασα το βιβλίον, λλίον κουραστικόν αλλά χρήσιμον.
    Κάτι σχετικόν με τη συζήτηση σας:

    http://woofisarfkai.blogspot.com/2012/11/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι εν λλίον κουραστικόν.
    Τα βιντεάκια εν πιο ανάλαφρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή