Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Σταύρος Κίκας: Έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου




Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς και ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δρ. Νικόλαος Φρόνας …
καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της Πινακοθήκης Ρόδου, μας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Σταύρος Κίκας: Απεικάσματα φωτός» την Πέμπτη 9 Αυγούστου στις 20.30 το βράδυ. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο κτήριοΔημοτικής Πινακοθήκης, Πλατεία Σύμης 2 στην Μεσαιωνική Πόλη.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2012. 

 
Επιμέλεια έκθεσης: Αθηνά Σχινά, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης, Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου Νεοελλ. Τέχνης Ρόδου.

Ο κύριος Φρόνας αναφέρει σχετικά:

Είμαστε  ιδιαίτερα χαρούμενοι, που εφέτος, κατά την επετειακή χρονιά των 50 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε έναν εξαίρετο νέο βραβευμένο Κύπριο Ζωγράφο, τον Σταύρο Κίκα. 


Αυτός ο καλλιτέχνης, που έχει ήδη επανειλημμένως διακριθεί για την ποιότητα, την περιεκτική λακωνικότητα και την εσωτερικευμένη δύναμη του έργου του, αποδίδει με μοναδικό τρόπο το φώς, τόσο το φυσικό όσο και το πνευματικό.


Πρόκειται για ένα δημιουργό που τιμά την Κύπρο αλλά και όλο τον Ελληνισμό, εκφράζοντας εικαστικά και με μια σύγχρονη μινιμαλιστική γλώσσα, την ουσία του πολιτισμού μας.


Η παρούσα αντιπροσωπευτική έκθεση του Σταύρου Κίκα, που γίνεται με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας και πολιτισμού της Κύπρου, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα της νέας μας περιόδου επανασύσφιξης των μακροχρόνιων  δεσμών μας με τη μεγαλόνησο, όπου σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε προγράμματα ανταλλαγών στους τομείς των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού, για μία βαθύτερη αλληλοκατανόηση και στενότερη αλληλεγγύη την οποία έχουμε – περισσότερο από ποτέ – ανάγκη και οι δύο περιοχές, ιδιαίτερα σήμερα.


Ευχαριστούμε από καρδιάς τον καλλιτέχνη που αποδέχθηκε την πρότασή μας,  η σημαντική αυτή έκθεση σε ποιότητα και περιεχόμενο το αισθητικό αποτέλεσμα της οποίας θα μας εξυψώσει ψυχικά, ηθικά και πνευματικά.




              

8 σχόλια:

  1. συγκινητικό...εγνώρισα τον λλίο τζαι είδα τι άνθρωπος ένι, γι αυτόν εσυγκινήθηκα.

    γιατί εν λαλείς ότι έκαμέ μας την τιμή να περάσει τζαι που τον αλμυρά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κίκας είναι από τους ποιο σημαντικούς ζωγράφους στον ελληνικό χώρο και είναι πάρα πολύ σεμνός και αφοσιωμένος στο έργο του.
      Όταν δεις τα έργα του από κοντά είναι μοναδικά.
      Είναι σαν ένα ποίημα που την πρώτη φορά που το διαβάζεις δεν το καταλαβαίνεις αλλά όταν καταφέρεις να συντονιστείς μαγεύεσαι .
      Θα αναμένουμε με αγωνία την επόμενη έκθεση του στην Κύπρο.

      Διαγραφή
  2. ελπίζω εκείνη την συνάντηση κάποτε να την κανονίσουμε :)
    Καλή επιτυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να το οργανώσουμε.
    Ίσως αρχές Σεπτεμβρίου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι και εγώ δαμε α!!! είναι σαν ένα ποίημα που ενώ δεν το καταλάβεις σου αρέσει ο ήχος που βγάζει

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε Κώστα αν το «Είμαι και εγώ δαμε α!!!» είναι για τα σουβλάκια , μου φαίνετε το επιθυμήσαμεν όλοι.

      Διαγραφή
    3. Καλα κατάλαβες :-)

      Διαγραφή