Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

2 = 1


7 σχόλια:

  1. έξυπνο. έννεν η ειδικότητά μου αλλά γίνεται να πεις "ας πάρουμε 2 αριθμούς α=β"; αφού ποτέ ένας αριθμός δεν είναι ίσος με έναν άλλο.

    εν τζείνο το σημείο που μας πλανά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εν κατέχω μαθηματικά... (όπως τζαι πολλά άλλα..) :ρ

    οπόταν θα συμφωνήσω με την λογική του επιχειρήματος του Νίκου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ρε , το πρόβλημαν εν αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. a=b, άρα a-b=0 τζιαι στο step5, διαιρείς με το 0, κάτι που θα είshε αποτέλεσμα κάτι έτσι ή έτσι :)

    Είμαι άθλιος στα μαθηματικά, εβοηθήθηκα που δαμαί!

    Εν ωραίο πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νομίζω το λάθος είναι στο στεπ 4
    καταρχήν έτσι όπως το βλέπω εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι δεν βγαίνει από τα προηγούμενα με κάποιο τρόπο αυτό
    (a+b)(a-b)= b(a-b)
    αν κάνουμε την πράξη βγαίνει
    2β επί 0 = β επί 0

    επί της ουσία είναι σωστό αφού ότι και να πολλαπλασιάσεις με το μηδέν πάλι μηδέν βγαίνει αλλά δεν συνάδει με τα συμπεράσματα τα επόμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε osr το 4 είναι σωστό .Το λάθος είναι αμέσως μετά .Το α-β με το οποίο απλοποιεί ισούται με 0 . Η απλοποίηση με το 0 απαγορεύεται αφού η διαίρεση με το 0 απαγορεύεται.

    Για να το καταλάβεις καλύτερα πάρε υπολογιστική και κάνε 1:0.001 , μετά 1:0.000001 και μετά 1:0.0000000000001 ,1:0.00000000000000000000001 και όσο προχωρείς το αποτέλεσμα θα τείνει στο άπειρο .Το 1:0 δεν υπάρχει ονομάζετε αδύνατο κλάσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή