Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μετρήστε τα "F"

> Μετρήστε τα "F" στο ακόλουθο κείμενο:

>

>

> FINISHED FILES ARE THE RE-

> SULT OF YEARS OF SCIENTIF-

> IC STUDY COMBINED WITH THE

> EXPERIENCE OF YEARS...(δείτε παρακάτω)

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

> Τα καταφέρατε? πηγαίνετε παρακάτω αφού τα μετρήσετε εντάξει?
>

> Πόσα βρήκατε?

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

> Πόσα?

>

> 3?

>

>

> Λάθος, είναι 6!! --Χωρίς πλάκα.

> Διαβάστε ξανά.

> Ο λόγος που συμβαίνει αυτό εξηγείται παρακάτω.

>

>

>

>

> Ο εγκέφαλος δεν αναγνωρίζει το "
OF".

> Απίθανο? Πήγαινε πίσω και κοίτα πάλι!!

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Το μήνυμα του Πάσχα


  Η κοινωνία σταυρώνοντας τον Ιησού σταύρωσε το διαφορετικό .
Μετά την σταύρωση τον ανέστησε και τον λάτρεψε ,τον έκανε θεό.
Αυτό κάνει η κοινωνία καθημερινά .Σταυρώνει το διαφορετικό και μετά όταν το κατανοήσει το ακολουθεί και το κάνει μόδα (το εξευτελίζει).
Είναι η ίδια πάστα ανθρώπων που τον σταύρωσε , τον λάτρεψε ,τον σταυρώνει καθημερινά και τον εξευτελίζει καθημερινά.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μια ιστορία για δύο βότσαλα

Υπήρχε μια φορά σ' ένα μικρό χωριό  ένας γεωργός που χρωστούσε ένα σημαντικό ποσό σε έναν άσχημο γέρο και έφθανε ο καιρός να τα επιστρέψει. Ο αγρότης είχε μια πολύ όμορφη κόρη την όποια επιθυμούσε διακαώς ο ηλικιωμένος-κατεργάρης και έτσι του πρότεινε μια συμφωνία. Του είπε ότι θα ακύρωνε το χρέος αν του έδινε το χέρι της κόρης του (για γάμο).
Ο αγρότης και η κόρη του ένιωσαν πολύ άβολα με αυτή την πρόταση. Ο ηλικιωμένος κατεργάρης τους είπε ότι η τύχη θα έπρεπε να αποφασίσει για το αποτέλεσμα. Εκείνος τους είπε: Θα βάλω δύο βότσαλα ένα μαύρο και ένα λευκό σε ένα άδειο πουγκί, και η κόρη θα πρέπει να τραβήξει, χωρίς να κοιτάξει ένα από τα δύο βότσαλα.
1) Αν αυτή βγάλει το μαύρο, πρέπει να με παντρευτεί και το χρέος προς τον πατέρα της σβήνεται.
2) Αν αυτή βγάλει το άσπρο βότσαλο, δεν θα χρειαστεί να με παντρευτεί και το χρέος διαγράφεται.
3) Αν αρνηθεί να επιλέξει ένα βότσαλο, ο πατέρας της θα πάει στη φυλακή.
Καθώς μιλούσε ο ηλικιωμένος κατεργάρης πήγε μπροστά και πηρέ δυο βότσαλα …Η κόρη όμως που είχε κοφτερή ματιά είδε πως πήρε δυο μαύρα βότσαλα και σηκώνοντας τα, τα είχε βάλει μέσα στο πουγκί …….Αλλά, δεν είπε τίποτα. Ο ηλικιωμένος-κατεργάρης ζήτησε από την κόρη  να επιλέξει ένα βότσαλο μέσα από την τσάντα.
Η συζήτηση γινόταν στο δρόμο μπροστά από το σπίτι του γεωργού και ο δρόμος ήταν όλος στρωμένος με βότσαλα .Φανταστείτε για μια στιγμή τι θα κάνατε εσείς.
Υπάρχουν 3 δυνατότητες:
1) Η κόρη αρνείται να πάρει ένα βότσαλο,
2) Η κόρη βγάζει και τα  δύο  βότσαλα αποκαλύπτοντας ότι ο  δανειστής τους εξαπάτησε,
3) Η κόρη παίρνει ένα μαύρο βότσαλο και θυσιάζεται, παντρεύεται το γέρο κάνοντας πως δεν κατάλαβε και σώζει τον πατέρα της από τη φυλακή.
Αυτή η ιστορία θέλει να τονίσει tη διαφορά μεταξύ λογικής σκέψης και της λεγόμενης επαγωγικής σκέψης
Το δίλημμα της κόρης δεν μπορεί να επιλυθεί με δίκαιο τρόπο ……με την παραδοσιακή λογική. Λοιπόν,
Έβαλε το χέρι της στη σακούλα διάλεξε ένα βότσαλο και δήθεν αδέξια, της έπεσε στο έδαφος Προτού να μπορέσει να προσδιοριστεί αν ήταν μαύρο ή άσπρο, αναμειγνύεται με τ’ άλλα χαλίκια στο έδαφος.
Αχ! Αμάν! Εγώ είμαι σίγουρα αδέξια, δήλωσε η νεαρή γυναίκα ....
Αλλά δεν έχει σημασία: θα βγάλουμε το άλλο βότσαλο που έμεινε ....
….Έτσι θα βρούμε πιο από τα δύο  βότσαλα είχα πάρει .
Μια λύση υπάρχει για τα περισσότερα προβλήματα.
 Το θέμα όμως είναι ότι δεν ξέρουμε πάντα, πώς να εξετάζουμε όλες τις οπτικές γωνίες του προβλήματος

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

  • Ο Βέγας, το «αστέρι του καλοκαιριού», ανατέλλει τώρα στα βορειοανατολικά περίπου στο τέλος του βραδυνού λυκόφωτος. Αργότερα το βράδυ ανεβαίνει ψηλότερα. Αναζητήστε τον μικρό αστερισμό της Λύρας που μοιάζει σαν να κρέμεται κάτω και στα δεξιά του Βέγα.
  • Έχετε παρατηρήσει τον φωτεινό Σείριο στα νοτιοδυτικά και τον Ωρίωνα στα δυτικά, προς το τέλος του λυκόφωτος; Αν και φαίνονται ακόμα, βυθίζονται χαμηλά στον ορίζοντα καθημερινά. Για πόσο ακόμα μπορείτε να τους βλέπετε;

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Σήμερα είναι η σωστή ημέρα για να ρυθμίσετε τα ηλιακά σας ρολόγια. Η διαφορά μεταξύ της φαινόμενης ηλιακής ώρας και της μέσης ηλιακής ώρας είναι μηδενική.  Δηλαδή, ένα σωστά κατασκευασμένο ηλιακό ρολόι, σήμερα θα έχει την ίδια ένδειξη με αυτή ενός σωστά ρυθμισμένου ρολογιού  χειρός. Κατά τη διάρκεια του έτους οι δύο ηλιακές ώρες συμφωνούν σε 4 περιστάσεις: στα μέσα Απριλίου, στα μέσα Ιουνίου, νωρίς τον Σεπτέμβριο και στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

string theory

Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για την σύγχρονη οπτική της επιστήμης και για τους νέους δρόμους που ανοίγονται.
Αυτό είναι που κάνει τον άνθρωπο να ξεχωρίζει από τα αλλά ζώα .
Είναι μαγικό το πώς τα μαθηματικά μπορούν να ερμηνεύουν την λειτουργία των πάντων.












Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τρία... θεολογικά τραγούδια του Δήμου Μούτση

Ο Δήμος Μούτσης Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες.
Ενώ έχει κάνει εξαιρετικούς δίσκους  ο τελευταίος έγινε  το 1994 ................

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ


                                                           Δεν αρκεί μόνο μια φορά

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Για τον Αστροναύτη

Οι “πρώτοι” αριθμοί μοιάζουν πολλοί απλοί, με την πρώτη ματιά. Είναι αυτοί οι αριθμοί όπως ο 2,3,5,7 κ.α. που είναι διαιρετοί μόνο με το 1 και τους εαυτούς τους, αν και ο 1 δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς. Οι “πρώτοι” αριθμοί είναι τα άτομα του αριθμητικού συστήματος, διότι καθένας άλλος αριθμός μπορεί να κατασκευαστεί πολλαπλασιάζοντας τους “πρώτους” μεταξύ τους. Δυστυχώς δεν υπάρχει περιοδικός πίνακας για αυτούς τους αριθμούς – αυτοί είναι τρελά απρόβλεπτοι.
Ενώ είναι δυνατόν, να προβλέψεις με μάλλον καλή ακρίβεια το πλήθος των "πρώτων" αριθμών, από την άλλη η κατανομή των "πρώτων" αριθμών σε μικρά διαστήματα δείχνει ένα είδος ενυπάρχουσας τυχαιότητας. Αυτός ο συνδυασμός της "τύχης" με την "πρόβλεψη" αποφέρει στην ίδια στιγμή τακτική διευθέτηση και ένα στοιχείο έκπληξης στην κατανομή των "πρώτων". Σύμφωνα με τον Schroeder

Στα μέσα του 19ου αιώνα ο μαθηματικός Β. Riemann έμελλε να κάνει μία μαθηματική υπόθεση που, ενώ φαίνεται να επαληθεύεται συνεχώς από τότε, ωστόσο κανείς δεν την έχει αποδείξει ακόμα. Κι ακόμα χειρότερα, η θεωρία αριθμών είναι γεμάτη από αποδείξεις που ξεκινάνε από την φράση: “αν η υπόθεση του Riemann είναι σωστή τότε…”. Αυτό σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός θεωρημάτων έχει στηριχτεί σε μία υπόθεση που δεν μπορεί ακόμα να επιλυθεί μετά από τόσο καιρό.

Η υπόθεση Riemann έχει να κάνει με αυτό που έγινε αργότερα γνωστό ως “ζήτα” συνάρτηση του Riemann. Αυτή η “ζήτα” συνάρτηση λειτουργεί έτσι ώστε όταν την τροφοδοτείς με αριθμούς από το ένα μέρος της σου εξάγει “μηδενικά”. Σε αυτήν την συνάρτηση, τα “μηδενικά” βρίσκονται όλα, σε μία γραφική παράσταση, σε μία ευθεία γραμμή. Λόγω της πολύ εξειδικευμένης μαθηματικής διατύπωσης αυτής της συνάρτησης δεν θα την εξηγήσουμε πως. Η υπόθεση Riemann μας δείχνει ότι αν και οι “πρώτοι” αριθμοί είναι απρόβλεπτοι και τυχαίοι, επειδή δεν υπάρχει κάποια εξίσωση που να μας δείχνει πώς παράγονται, παρόλα αυτά το πλήθος τους, παραδόξως, κατανέμεται με αρμονικό τρόπο όπως μας δείχνει η “ζήτα” συνάρτηση του Riemann.
Αυτό που έχει κάνει την “ζήτα” συνάρτηση του Riemann τόσο διάσημη είναι ότι συνδέει τους πρώτους αριθμούς με νέες επιστήμες όπως του Χάους και των Κβάντα
Η θεωρία του Χάους εφαρμόζεται σε φυσικά συστήματα τόσο ευαίσθητα ως προς τις αρχικές τους συνθήκες που είναι αδύνατον να κάνεις προβλέψεις. Στην χαοτική ατμόσφαιρα της Γης, για παράδειγμα, η μικρή δίνη που προκαλεί το πέταγμα μιας πεταλούδας μπορεί να οδηγήσει σε μια τρομερή καταιγίδα. Σχεδόν όλα τα πολύπλοκα συστήματα είναι χαοτικά.
Τι σχέση έχει πραγματικά η υπόθεση Riemann με το Κβαντικό Χάος; Η απάντηση βρίσκεται στους δύο τρόπους θεώρησης της "ζήτα" συνάρτησης. Η εξίσωση Riemann είναι μια αρχική φόρμουλα. Οι Φυσικοί νομίζουν ότι είναι η "μητέρα" όλων των τύπων του κβαντικού Χάους. Πιστεύουν ότι τα "μηδενικά" της "ζήτα" συνάρτησης μπορούν να ερμηνευτούν ως ενεργειακά επίπεδα στην κβαντική εκδοχή κάποιων κλασικών χαοτικών συστημάτων. Αν αυτοί έχουν δίκαιο τότε η υπόθεση Riemann είναι ορθή.
Οι πρώτοι αριθμοί είναι "μουσική" για τον Michael Berry. O Michael Berry, ένας θεωρητικός φυσικός στο πανεπιστήμιο του Bristol, είναι από τους κορυφαίους στην μελέτη του κβαντικού χάους. Και αυτό τον έκανε να εκτιμήσει πολύ την "ζήτα συνάρτηση" του Riemann.

Ο Michael Berry και ο συνεργάτης του Jonathan Keating έχουν κάνει μία υπόθεση. Σε ένα χαοτικό σύστημα, ένα αντικείμενο συνήθως κινείται απρόβλεπτα, αλλά μερικές φορές η πορεία του θα επανακυκλωθεί στο εαυτό της σε μια “περιοδική τροχιά”. Αυτοί οι δύο επιστήμονες πιστεύουν ότι το σωστό χαοτικό σύστημα θα έχει μία άπειρη συλλογή από περιοδικές τροχιές, μία για κάθε “πρώτο” αριθμό. Αυτό το σύστημα θα είχε επιπλέον ένα είδος συμμετρίας που ονομάζεται “συμπλεκτική συμμετρία”.
Οι "πρώτοι" αριθμοί μοιάζουν περισσότερο με μουσικές συγχορδίες, υποστηρίζει ο Berry. Μια συγχορδία είναι ένας συνδυασμός από νότες που παίζονται ταυτόχρονα. Κάθε νότα αποτελεί μια συγκεκριμένη συχνότητα ήχου δημιουργημένη από μια διαδικασία συντονισμού σε ένα φυσικό σύστημα, για παράδειγμα σε ένα σαξόφωνο. Οι νότες μπορούν να δημιουργήσουν μια ευρεία ποικιλία από μουσική, καθετί από Σοπέν, έως τις Spice Girls. Στην θεωρία των αριθμών, τα "μηδενικά" από την "ζήτα" συνάρτηση είναι νότες, οι "πρώτοι" αριθμοί είναι οι συγχορδίες και τα θεωρήματα είναι οι συμφωνίες.
Αποδεικνύοντας την υπόθεση Riemann δεν θα τελειώσει η ιστορία. Θα ανακύψει μια σειρά ερωτημάτων ακόμη πιο σκληρών και πιο βασανιστικών ερωτημάτων. Γιατί οι "πρώτοι" αριθμοί επιτυγχάνουν μια τέτοια εκλεπτυσμένη ισορροπία μεταξύ τύχης και τάξης; Και αν τα πρότυπά τους ενσωματώνουν και κωδικοποιούν την συμπεριφορά των χαοτικών συστημάτων, ποια άλλα "πολύτιμα πετράδια" θα ανακαλύψουμε όταν εισχωρήσουμε βαθύτερα στην φύση τους;
Το 31 είναι πρώτος αριθμός
Το 331 είναι πρώτος αριθμός
Το 3331 είναι πρώτος αριθμός
Το 33331 είναι πρώτος αριθμός
Το 333331 είναι πρώτος αριθμός
Το 3333331 είναι πρώτος αριθμός
Το 33333331 είναι πρώτος αριθμός
Το 333333331 είναι πρώτος αριθμός?

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Φυσικά αγαπάμε τον τόπο μας .Είναι μέρος της ψυχής μας .

Χωρίς να έχουμε ανάγκη από ήρωες.

Αυτό δεν μας εμποδίζει από το να αγαπάμε όλους τους τόπους και τους ανθρώπους τους.